• LOGO_GIS

  • Single Blog Title

    This is a single blog caption
    2
    Dec

    PROF. DR. ARCH. AUGUSTIN IOAN, SPEAKER LA GIS BUCHAREST

    Prof. dr. arh. Augustin Ioan prezintă în cadrul GIS București, pe 22 și 23 martie 2016 proiectul Catedralei Arhiepiscopale cu necropolă regală de la Curtea de Argeș.

    De asemenea, prof.dr. arh. Augustin Ioan va modera in cadrul GIS sesiunea dedicata arhitecturii si designului spatiilor educationale si culturale.

    Catedrala Arhiepiscopala cu necropolă regală a fost ridicata la iniţiativa Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului și a Casei Regale a României. Amplasată la intrarea în incinta Mănăstirii Curtea de Argeş, noua catedrală nu depășește ca dimensiuni vechea ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, a cărei edificare este atribuită legendarului meşter Manole. Noua catedrală are, în linii mari, arhitectura Bisericii Domneşti de la Curtea de Argeş, ctitorită de domnitorul Basarab I la mijlocul secolului al XIV-lea.

    Piatra de temelie a fost pusă pe 10 mai 2009, în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu.

    IMG_3647

    Augustin Ioan este profesor universitar în cadrul departamentului de Istoria şi Teoria Arhitecturii şi Conservarea Patrimoniului al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti. De asemenea, este câştigătorul concursului pentru Catedrala Patriarhala Bucuresti, cu un colectiv de arhitecti si studenti de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti.

    Este doctor în arhitectură şi filosofie, licenţiat Honoris Causa în teologie la Center for Traditionalist Orthodox Studies, Etna, CA şi bursier Fulbright în 1993-1994, 2004 şi 2012. În 2002 se remarcă prin studiile la școala de arhitectură din Ohio- Outstanding Graduate Student, School of Architecture, Univ. of Cincinnati, Ohio, după ce în 1994 se remarca în calitate de Outstanding Graduate Student (cu medalie şi magna cum laudae), College of DAAP, Cincinnati (şef de promoţie al şcolilor de design, arhitectură, arte şi urbanism).

    Aria sa de cercetare şi interes cuprinde arhitectura sacră contemporană şi spaţiul public în Europa Centrală şi de Est din 1949 până în prezent.

    Leave a Reply