• LOGO_GIS

  • Arch. Bogdan Andrei FEZI

    Guest Speaker, Arcvision

    Arch. Bogdan Andrei FEZI

    Guest Speaker, Arcvision

    Biography

    POSITION

    Architect, Arcvision, Romania

    PRESENTATION

    House N

    AWARDS

    Anuala de Arhitectură Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Teritoriala Bucureşti, Proiectul „Casa N”, Categoria arhitectură rezidențială/ locuințe individuale, Premiul Rehau, 2015

    Proiectul: Liceul Francez Anna de Noailles la București, s-a clasat pe locul II în Concursul Internațional de Arhitectură.

    BIOGRAPHY

    Bogdan Andrei Fezi a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” în anul 1998. Între 1998 şi 1999 urmează cursurile Şcolii de Arhitectură de la Paris-Belleville, pe care le absolvă cu Diploma de Studii Aprofundate.

    În anul 2003 obţine titlul de Doctor în Arhitectură şi Urbanism al Universităţii Paris 8, notat cu maximum, “Très honorable avec les félicitations à l’unanimité du jury”, cu lucrarea intitulată Bucarest et l’influence française. Entre modèle et archétype urbain. 1831-1921. Publică la Paris, în 2005, la editura Harmattan, cartea cu acelaşi titlu. Între 1999 şi 2003 este cercetător ataşat la I.P.R.A.U.S., departament C.N.R.S. Din 2013 este abilitat să conducă doctorate, ca urmare a susținerii tezei de ablilitare în fața unei comisii internaționale. În prezent predă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, unde are funcţia de conferențiar.

    În perioada 1998-2003 este angajat al firmei pariziene Archi-tecture a arhitecţilor Munteanu – Perianu – Munteanu. Aici obține premii și colaborează în diverse faze ale proiectării la construcţii precum Centrul de reeducare şi de readaptare funcţională de la Kerpape (Lorient), Şcoala Nationala de Arte Aplicate la Nevers, Şcoala primară la Levallois-Perret, Sala polivalentă de la Chécy etc.
    În cadrul firmei Arcvision, București, realizează proiecte care acoperă o gamă largă, de la amenajările interioare și mergând până la construcţii în toate fazele de proiectare pentru proiecte din România și din Franța.

    PHOTO GALLERY