• LOGO_GIS

  • Arch. Horia Mihai NICOLESCU

    Guest Speaker, Asociația pentru Securitate la Incendiu

    Arch. Horia Mihai NICOLESCU

    Guest Speaker, Asociația pentru Securitate la Incendiu

    Biography

    POSITION

    Vice Președinte Asociația pentru Securitate la Incendiu

    PRESENTATION

    Cum putem creste azi, in Romania, cu cheltuieli minime nivelul real al sigurantei la foc?

    Prezentarea va clarifica cateva probleme fundamentale ale domeniului:

    1. De ce o protectie la foc in Romania de azi nu este – in general – eficienta si reala?
    2. De ce respectarea normelor legale nationale nu asigura, in acelasi timp, si realizarea unei protectii la foc mai eficiente si reale ?
    3. Care ar trebui sa fie solutiile optime de aplicat in conditiile specifice din Romania, care sa asigure simultan o protectie reala si eficienta in caz de incendiu cu costuri minime de investitie ?

    Viziunea noastra asupra abordarii Securitatii la Incendiu in Romania de azi, considera ca trebuie actionat prioritar in domeniul formarii unei culturi organizationale de securitate la incendiu, viziune care are 3 avantaje majore:

    1. reduce puternic cheltuielile initiale necesare atingerii unui nivel eficient si real de securitate la incendiu, aparand numai in exploatare (cand incepe sa apara profitul !);
    2. este cea mai flexibila in timp, prelungind nivelul initial de Siguranta la foc foarte mult timp, permanent adaptat la noile stress-uri care pot apare;
    3. insista pe latura educativa, integrata si procedurata a formarii personalului – domeniu in care Romania este mult in urma in raport cu statele avansate.

    BIOGRAPHY

    Senior arhitect cu peste 45 de ani de experienta in arhitectura industriala (domeniul nuclear), cercetare, proiectare si siguranta la incendii.

    In prezent:
    • Presedinte al grupului de firme SIGURA, responsabil cu strategia si implementarea in firmele grupului a celor mai moderne materiale, echipamente si sisteme de siguranta la foc, cu consultanta si formarea personalului in acest domeniu.
    • Fondator si Presedinte al APROCOR – Asociatia Romana pentru Promovarea Constructiilor care utilizeaza Tehnologii Rapide de Executie.
    • Membru Fondator si Vice-Presedinte al ASI – Asociatia pentru Securitate la Incendiu.
    • Fondator si Director al Scolii PROMETEU” – forum deschis de discutii in domeniul securitatii la incendiu;
    • Autor a numeroase articole, specialist AIEA pentru siguranta la foc in domeniul nuclear, consultant si coordonator de programe tehnice si de cercetare, de standarde si normative de siguranta la foc in domeniul nuclear si civil, formator de specialisti in domeniul managementului securitatii la incendiu, reprezentant autorizat in Romania al numeroase firme straine din domeniul sigurantei la foc.

    FORMARE PROFESIONALA

    Cursuri de formare tehnica in sistemele avansate de detectie la incendiu, alarmare si stingere a incendiilor: TYCO- Olanda si Ansul Incorporated, Marinette, USA, 1998, 2004, 2008 si 2012; Franta 2004;
    Cursuri AIEA pentru siguranta la foc in centralele nuclearo-electrice: Fontenay-aux-Roses Nuclear Researche Center, Franta, 1992;
    Cursuri asupra tehnologiei de constructie a “caselor americane”: “Johns Hopkins University”, Institute for Policy Studies, Baltimore, USA, 1991;
    Absolvent al Institutului de Arhitectura “Ion MINCU” din Bucuresti, Romania, 1973.