• LOGO_GIS

 • Arch. Hildegard BRANDL

  Guest Speaker, UNITH2B

  Arch. Hildegard BRANDL

  Guest Speaker, UNITH2B

  Biography

  POSITION

  Managing partner în cadrul Biroului UNITH2B – Arhitectură și Project Management

  PRESENTATION

  KINETIC Sport & Medicine – Clinica de Kinetoterapie, recuperare sportivă şi medicală

  Proiect: KINETIC Sport & Medicine – Clinica de Kinetoterapie, recuperare sportivă şi medicală: funcţionalizare, structurare şi compartimentare spaţială, amenajare interioară.

  Kinetic e un spaţiu destinat mişcării. Pentru a găzdui această funcțiune într-un mod cât mai adecvat, am definit un relief sculptat dintr-o singură mișcare și apoi o piele care îl protejează.

  Kinetic am dorit să fie un spaţiu cu un caracter foarte puternic – creator de o experienţă aparte pentru fiecare client – dar şi un spaţiu foarte eficient şi plăcut pentru utilizatorii săi zilnici. Un loc care să susţină profesionalismul echipei care lucrează aici.

  Sediul Clinicii Kinetic este un spațiu destinat recuperării sportive și medicale cu scopul declarat de a îmbunătăți calitatea vieții clienților. La această direcție am aliniat întregul nostru demers pentru a acomoda optim o clinică de kinetoterapie într-o clădire existentă, la roșu, într-un etaj necompartimentat, dorind să-l transformăm într-o experiență spațială deosebită.

  Pe ideea de intimitate s-a pliat întreaga atmosferă a clinicii, de la separarea fluxurilor funcționale și crearea de cabinete individuale tip modul până la alegerea materialității, a intensității și a tonalității luminii. Protejarea spațiului intim de recuperare sau de relaxare se percepe prin contrast cu spațiul comun de work-out, împreună gândite cu intenția de a crea o experiență reper.

  Toate au fost îmbrăcate într-o “piele” dinamică, de esență naturală, lemnoasă, care învăluie și se pliază legând planuri orizontale și verticale într-un singur gest. Cuburile medical-sportive preiau din complexitatea materialelor alese pentru acum dar mai ales pentru calitățile lor peste timp.

  Clinica Kinetic ne-a oferit ocazia să croim o experiență până în cele mai mici detalii, dar mai ales să creăm un spațiu care să bucure.

  AWARDS

  Nominalizare – Anuală de Arhitectură București – ediția a XIII a 2015 – Secțiunea arhitectura spațiului interior / amenajări de interior
  Articole și publicații în: archello.com, divisare.com, e-zeppelin.ro, Revista Arhitectura

  BIOGRAPHY

  FORMARE PROFESIONALA
  Facultatea de Arhitectură, Institutul de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București, România
  Facultatea de Arhitectură și Urbanism la Technische Universität Dortmund, Germania

  AFILIERE PROFESIONALA
  Managing partner în cadrul Biroului UNITH2B – Arhitectură și Project Management
  Partener The Makers – Consultanță pentru afaceri și Management specializat în HORECA
  Membru fondator ROBELO – Romanian Best Locations – platformă de locații turistice de excepție din România
  Membru RBL

  PHOTO GALLERY

  All sessions by Arch. Hildegard BRANDL